STO Logo
Producten en systemen van STO

Het assortiment van Sto omvat producten en systemen op het gebied van gevels, interieur, lakken en beitsen, betonreparatie, vloerafwerkingen, gereedschappen en machines. Bekende innovaties zoals het gevelisolatiesysteem StoTherm Classic en de gevelverf StoColor Dryonic zijn een goed voorbeeld van de combinatie tussen innovatievermogen en functionaliteit.

Gevel

Gevelontwerp is de kunst gebouwen door middel van vorm, kleur en structuur een geheel eigen karakter te geven. Naast esthetische waarden spelen hier echter ook functionaliteit en duurzaamheid een belangrijke rol.

Gevels Van STO

Een kwalitatief hoogwaardige isolatie met Sto-producten biedt talrijke voordelen. Enerzijds kunnen goed geïsoleerde en beschermde gevels zowel de bedrijfskosten verlagen als ook de behoefte aan primaire energie voor de verwarming van ruimtes aanzienlijk verminderen. Een effect dat tegelijkertijd ook het milieu ontziet en door de regering vaker wordt gestimuleerd en geëist. Anderzijds zijn voor elk isolatiesysteem talrijke combinatievarianten met de decoratieve bekledingssystemen van Sto beschikbaar, die veel meer zijn dan dan een pure keuze van verf en kleur.

Sto biedt het volgende voor de gevel:
 • Compleet, als systeem getest gevelassortiment voor alle eisen

 • Diverse vormgevingsmogelijkheden en gegarandeerde systeemveiligheid

 • Exact op elkaar afgestemde producten en systemen. Hoogste materiaalkwaliteit door de beste grondstoffen

 • Hoge kwaliteitsnormen qua onschadelijkheid voor het milieu en de gezondheid

 • Beproefde materialen met grote mogelijkheden voor eigen ontwerpideeën

 • Advies voor alle ontwerptaken

 • Individuele kleurconcepten

 • Ontwikkeling van materialen voor het realiseren van nieuwe oppervlakken en kleurnuances. Architectuurspecifieke voortzetting en ontwikkeling van CD-concepten. Omvangrijke visualiseringsdiensten voor buiten en binnen

StoColor Lotusan G
Hoe werkt StoColor Lotusan® G?

Waterafvoer is een van de voornaamste taken van gevelverven. De waterafstotende microtextuur in de StoColor Lotusan® gevelverf beperkt het contact van het water met het oppervlak. Het resultaat is dat vuil er samen met de regendruppels in enkele seconden van afloopt zo blijft de gevel langer proper.

Download brochure | 313 kB

Op welke werf werd het product toegepast?

De Lotusan gevelverf werd gebruikt om de sierpleister van een particuliere woning in Wemmel te overschilderen. Het is een hedendaagse BEN-villa die zowel privé als professioneel gebruikt wordt. Zo bestaat een deel van de woning uit een beroepspraktijk waarin de bouwvrouw als zelfstandig coach en loopbaanbegeleider werkt.

Waarom hebt u voor dit product gekozen? Wat gaf de doorslag?

Bij Schellen Architecten overschilderen we sierpleister altijd met de StoColor Lotusan G gevelverf. Dit product biedt volgens ons heel wat voordelen. Zo heeft sierpleister eerst en vooral een wat korrelige structuur die een pak gladder oogt als ze overschilderd wordt met een gevelverf. Daarnaast is de StoLotusan erg waterafstotend, de frisse look van de woning blijft langer behouden en de gevelverf werkt efficiënt tegen vuil op de gevel. Vuildeeltjes worden met de regen mee van de gevel afgespoeld. Na een paar jaar kun je de gevel ook gemakkelijker eens laten afspuiten of eens volledig opfrissen.

Hoe stonden de aannemer en de bouwheer tegenover deze keuze?

Wij werken standaard met deze gevelverf en ook de aannemer is voorstander van dit product. Ook de klant vraagt standaard naar manieren om de gevel optimaal te beschermen tegen verontreiniging, dus ook zij waren vragende partij. De bouwstellingen staan er bovendien toch, dus het is een ideaal moment om onmiddellijk een gevelverf aan te brengen.

Zijn er bepaalde dingen waar een architect rekening moet mee houden als hij/zij dit product wil gebruiken in een project?

Voor het gebruik van de StoLotusan gevelverf hoeft de architect niet speciaal met bepaalde zaken rekening te houden. Maar om de buitenbepleistering in het algemeen goed te kunnen aanbrengen, moeten alle details natuurlijk in orde zijn. De ruwbouw moet dus met andere woorden perfect kloppen en alle onderdelen moeten goed voorbereid zijn. Sto voorziet voor de gevelverf bovendien een volledige lastenboekgenerator, dus je hoeft die enkel maar te volgen voor een perfecte uitvoering. Sto-Lastenboekgenerator

Voor welk type projecten is dit product vooral interessant en voor welke projecten minder interessant?

De StoLotusan gevelverf is vooral interessant in omgevingen waar je doorgaans veel villa’s ziet. In steden waar er dan weer veel roet in de lucht hangt bijvoorbeeld, kies je beter voor een luchtreinigende gevelverf zoals de Photosan. Maar, voor elke omgeving is er een gepaste oplossing in het assortiment.

Ligt de prijs van dit product hoger of lager dan traditionele alternatieven?

Bij nieuwbouw kun je op twee verschillende manieren het lotuseffect op sierpleister zijn werk laten doen. Je brengt ofwel een laag Lotusan gevelverf aan onmiddellijk na plaatsing van de sierpleister, ofwel kies je voor een systeem waarin het lotuseffect al in de eindlaag van de sierpleister is verwerkt. Deze laatste optie is de helft goedkoper dan de eerste, maar wij kiezen er toch altijd voor om onmiddellijk na de plaatsing van de sierpleister twee lagen gevelverf aan te brengen. De poriën zijn dan beter gevuld zijn en de stellingen zijn toch aanwezig en de ramen mooi afgeplakt. De meerkost om op dat moment nog twee lagen gevelverf te plaatsen, is verwaarloosbaar. Bovendien zijn we van mening dat hierin echt niet bespaard mag worden omdat dit erg belangrijk is voor het behoud en het onderhoud van de sierpleister en dit een goede investering is op lange termijn.

1 / 4
Lotusan G foto 1
2 / 4
Lotusan G foto 2
3 / 4
Lotusan G foto 3
4 / 4
Lotusan G foto 4
StoColor Dryonic G
Hoe werkt StoColor Dryonic® G ?

De Namibische woestijnkever diende als voorbeeld voor de nieuwe gevelverf StoColor Dryonic® G. De verf heeft, net zoals het pantser van de kever, een hydrofiel-hydrofobe microstructuur. De door Sto ontwikkelde innovatieve Dryonic Technolgy berust op hetzelfde principe: deze perfecte drainagetechniek zorgt voor een optimale waterafvoer van regen, dauw en nevel. StoColor Dryonic® G kan op bijna alle ondergronden toegepast worden en bestaat in meer dan 800 kleuren.

Download brochure | 222 kB


Caparol Logo
Over Caparol

Caparol is meer dan vijftig jaar een toonaangevende fabrikant van verf en gevelisolatiesystemen voor de professional. Topkwaliteit, milieuvriendelijkheid, technisch vakmanschap, service, … het zijn slechts enkele van de hoofdthema’s die wij als familiebedrijf erg belangrijk vinden.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en energiebesparing vormen in de professionele markt niet meer het exclusieve terrein van idealisten en dromers. Integendeel: bewust omgaan met de leefomgeving en onze natuurlijke hulpbronnen is voor eigentijdse ondernemingen een zakelijk uitgangspunt.

Duurzaamheid is voor DAW geen modieuze luxe, maar een keiharde doelstelling. Het streven naar duurzaamheid is in onze visie niet alleen van belang met het oog op de leefbaarheid van onze natuurlijke omgeving, maar ook in economisch opzicht. DAW behoort in die ontwikkeling al jaren tot de voorhoede en heeft op dit gebied dan ook veel kennis verworven en toegepast in talloze producten. Het duurzaamheidsbeleid van DAW is gebaseerd op drie activiteitsgebieden:

 • Duurzaam ondernemen
 • Duurzame producten
 • Duurzame gebouwen